Pickle pers

Beschikbaarheid: Op voorraad

Omschrijving:
Met de pickle pers kun je heel snel, makkelijk en hygiënisch thuis groenten en fruit fermenteren. In een paar uur tijd geef je je eten al een heerlijke en unieke smaak.

Wat is fermenteren?
Fermenteren is in feite het laten verrotten van eten, waardoor de smaak, geur, textuur, verteer- en houdbaarheid verbeteren. Dit proces klinkt misschien niet zo lekker, het is een wonder van de natuur. Er zijn alleen bacteriën, schimmels en gisten voor nodig. Japanners doen dit al eeuwenlang en zijn hier bijzonder goed in geworden. 

Welke groenten en fruit?
Groenten die ideaal zijn om te fermenteren zijn harde groenten zoals rode biet, kool, wortel, ui en pompoen. Denk bij fruit vooral aan perziken, pruimen, abrikozen, ananas en mango.

Gebruik:

Vermeng gesneden groente of fruit met een beetje zeezout en doe dit in de pickle pers. Zorg ervoor dat de pers voor minimaal de helft gevuld is, zodat er genoeg druk ontstaat en dat de drukplaat niet kantelt. Door het aandraaien van het deksel met een veer ontstaat druk op de groenten. Laat de groente of het fruit, afhankelijk van de soort, een uur tot een paar dagen staan. Over het algemeen zorgt een langere fermentatieperiode voor meer zuur, maar ook de hartige smaak van de producten zal toenemen.
Het fermentatieproces gaat sneller bij kamertemperatuur en bij een hoge luchtvochtigheid, in de zomer gaat het proces dus sneller.


Merk:
TerraSana


Inhoud:
1 pickle pers

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »